Recipe of Ultimate Sukiyaki-don - Food & Beverage

Sabtu, 25 September 2021

Recipe of Ultimate Sukiyaki-don

Sukiyaki-don.

Sukiyaki-don

Hey everyone, it's Drew, welcome to our recipe site. Today, I'm gonna show you how to prepare a distinctive dish, sukiyaki-don. It is one of my favorites food recipes. For mine, I will make it a little bit unique. This will be really delicious.

Sukiyaki-don is one of the most well liked of current trending meals in the world. It's simple, it is fast, it tastes delicious. It's enjoyed by millions every day. Sukiyaki-don is something which I've loved my whole life. They are fine and they look wonderful.

To begin with this particular recipe, we must first prepare a few ingredients. You can have sukiyaki-don using 16 ingredients and 5 steps. Here is how you cook that.

The ingredients needed to make Sukiyaki-don:

  1. {Take 4 of bols de riz.
  2. {Make ready 300 gr of filet de boeuf(ou faux-filet) coupé en tranche très fine.
  3. {Prepare 400 gr of pack choï (ou de choux chinois).
  4. {Make ready 1 of poireau.
  5. {Make ready 1 of carotte.
  6. {Prepare 4 of champignons shiitaké(ou de champignons de Paris).
  7. {Get 100 gr of champignon Enoli.
  8. {Make ready 4 of jaunes d'oeufs.
  9. {Make ready of Le vert d'un oignon nouveau.
  10. {Take 1/2 cuillère à café of d'huile végétale.
  11. {Take of Pour la sauce Sukiyaki.
  12. {Prepare 6 cuillères à soupe of sauce soja.
  13. {Get 6 cuillères à soupe of mirin.
  14. {Prepare 3 cuillères à soupe of saké.
  15. {Prepare 3 cuillères à soupe of d'eau.
  16. {Take 3 cuillères à soupe of sucre.

Steps to make Sukiyaki-don:

  1. Détaillez le poireau en tronçons. Épluchez la carotte et coupez les shiitakés en deux. Ôtez la base du pack choï et coupez-le en tronçons..
  2. La sauce sukiyaki: Versez tous les ingrédients dans une petite casserole, portez à ébullition tout en mélangeant pour bien dissoudre le sucre. Réservez hors du feu..
  3. Dans une cocotte, faites chauffer l'huile, puis faites revenir le poireau et la carotte pendant 2 minutes. Versez la sauce sukiyaki et laissez mijoter 6 à 8 minutes jusqu'à ce que les légumes soient tendres..
  4. Ajoutez le chou, ainsi que les champignons shiitaké et énoki. Poursuivez la cuisson 2 minutes, puis retirez la cocotte du feu. Déposez les lamelles de boeuf (elles vont cuire au contact des légumes chauds).
  5. Garnissez chaque bol de riz bien chaud de légumes et de viande. Déposez 1 jaune d'oeuf au centre et parsemez de vert d'oignon. Dégustez aussitôt.

So that's going to wrap it up for this special food sukiyaki-don recipe. Thank you very much for your time. I'm confident that you will make this at home. There is gonna be more interesting food in home recipes coming up. Remember to bookmark this page on your browser, and share it to your family, colleague and friends. Thanks again for reading. Go on get cooking!