Recipe of Award-winning Kara-age
Kara-age.
Hey everyone, it is Jim, welcome to our recipe site. Today, I'm gonna show you how to prepare a distinctive dish, kara-age. It is one of my favorites food recipes. This time, I will make it a little bit tasty. This will be really delicious.
Kara-age is one of the most popular of current trending foods on earth. It's enjoyed by millions every day. It's simple, it is quick, it tastes delicious. Kara-age is something that I've loved my entire life. They're fine and they look wonderful.
To begin with this particular recipe, we have to prepare a few components. You can cook kara-age using 11 ingredients and 8 steps. Here is how you cook it.
The ingredients needed to make Kara-age:
- {Get 300 g of cuisse de poulet.
- {Prepare 4 of c.à.s sauce soja.
- {Make ready 1 of c.à.s eau.
- {Get 2 of c.à.c sucre.
- {Make ready 5 g of gingembre.
- {Get 1 gousse of d'ail.
- {Take 1 of peu de poivre.
- {Get 1 of oeuf.
- {Prepare 2 of c.à.s farine.
- {Get 2 of c.à.s maïzena.
- {Take of huile de friture.
Steps to make Kara-age:
- Désosser les cuisses de poulet et les découper en morceaux de 3cm..
- Mettez-les dans un bol, ajouter le sauce soja, l'eau, le sucre, le poivre, le gingembre râpé et l'ail râpé. Laisser mariner puis mettre dans le réfrigérateur pendant 30min..
- Retirer le bol de réfrigérateur, ajouter l'œuf et mélanger..
- Dans un autre bol, mélanger la farine et la maïzena. Enrober les poulets marinés un par un..
- Chauffer l'huile à 170℃. Faire frire les poulets pendant environ 2min..
- Lorsqu'ils sont légèrement dorés, enlever-les et laisser profiter de la chaleur résiduelle..
- Rechauffer l'huile à 180℃, puis remettez-les a faire frire en tournant. (les Kara-age bien aérés seront plus croustillants).
- Un fois qu'ils sont bien dorés, enlever-les et placer sur une feuille de papier absorbant pour retirer l'excès d'huile..
So that is going to wrap this up for this special food kara-age recipe. Thanks so much for reading. I am confident that you can make this at home. There's gonna be more interesting food at home recipes coming up. Remember to bookmark this page in your browser, and share it to your loved ones, colleague and friends. Thanks again for reading. Go on get cooking!